12.11.2017

Karbónové puzdra vyrobené na Slovensku!

Spojenie kvalitného materiálu, dizajnu, funkčnosti a prijateľnej ceny už nemusíte hľadať za hranicami Slovenska. Puzdra na kreditné karty značky CARBON1, ktoré chránia vaše peňaženky voči RFID krádežiam sú vyrábané priamo u nás na Slovensku. Viac o majiteľoch a celom príbehu značky sa dočítate v našom rozhovore.


Ako vznikla idea tvojej značky CARBON1?

Už dosť dlho som rozmýšľal nad produktami z karbónu. Názov značky je inšpirovaný práve týmto materiálom. Je to v celku revolučný materiál a je to znak luxusu v spoločnosti. Ľudia si radi doprajú doplnky, ktoré sú kvalitné, dobre využiteľné ale zároveň cenovo dostupné. Preto som sa rozhodol založiť značku CARBON1, pod ktorou predávam puzdra na kreditné karty.




Aká je náročná výroba obalu CARBON1? Koľko to trvá?

Máme špeciálny stroj, ktorý to zvládne za naozaj krátku dobu.  Výroba jedného puzdra trvá cca 5-7 min, pokiaľ sa zhrnú všetky operácie za sebou. To je výroba, potlač produktu, zviazanie gumou.

Prečo práve produkt - karbónový obal na kreditné karty?

Pozoroval som ľudí okolí mňa a všimol som si, ako nosia preplnené peňaženky a majú v tom chaos. Tak ma napadlo urobiť samostatné puzdro na kreditné karty a nejaké papieráče, ktoré bude štýlové a zmestí sa do každého vrecka či kabelky. Takéto puzdra sa dajú vyrobiť aj ako lacnejšie varianty, no sú vyrobené z plastu a nie z karbónu, čo sa mne osobne nepáči. Radšej budem predávať drahšie a kvalitu, ako nejaký lacný kúsok.

Aká je vaša cieľová skupina? V akých objemoch sa mesačne pohybujete?

Naša cieľová skupina je stredná a vyššia vrstva spoločnosti. Nie je to však nijako limitované, každý komu sa náš produkt zapáči je u nás vítaný. Naše predaje sú zatiaľ v plienkach, tak ako naša značka, ale zo začiatku to tak býva vždy. Momentálne sme na nejakých 50 kusoch za mesiac, čo nie je až také zle na rozbiehajúcu sa značku.




Aká je cena jedného obalu?  

Momentálna cena je 30€ za kus. Podľa môjho názoru, aj ja podľa toho čo som sa dočítal v kurze Diamondbrand, je lepšie nadstaviť cenu produktu na taký priemer, aby si značka chytila čo najväčší objem zákazníkov. Niekedy je lepšie predať viac kusov a za nižšiu cenu, ako predať úplne minimum.

Začiatky sú ťažké, ako to bolo vo vašom prípade?

Začiatky sú ťažké, ako pri každom rozbiehaní biznisu a nebolo to inak ani v našom prípade. Snažíme sa rásť a napredovať a každý deň sledujeme, čo vylepšiť. Veľa krát nám v tom pomáhajú aj ohlasy našich zákazníkov. Myslím si, že uspieť sa dá len ak sledujete trendy a zaujímate sa, čo chcú vaši potenciálny zákazníci.

Si majiteľ firmy alebo máš spoločníkov?

V našej firme sme dvaja spoločníci. Jeden rieši výrobu a druhý rieši reklamu. Sme dobrý tím a každý vyniká v inej sfére, takže sa navzájom dopĺňame.

Vyrábate si tieto puzdra priamo doma? Alebo máte na to nejakú fabriku?

Puzdra si zatiaľ vyrábame sami doma, nakoľko ešte len rozbiehame predaj a hneď posielať veľkú objednávku priamo do Číny mi príde trochu zbytočné. Máme skvelý stroj, takže s tým nie je problém. Možno v budúcnosti, keď sa nám predaje budú zvyšovať a kapacitne to nebudeme zvládať, prenesieme výrobu do Číny.

Ktoré predajné kanály používate pri predaji vašich produktov?

Momentálne nás môžete nájsť na Facebooku pod názvom Carbon1, cez ktorý realizujeme aj našu reklamu a prijímame objednávky. Plánujeme však založiť aj e-shop, na ktorom aktívne pracujeme. Treba sa posúvať ďalej a napredovať!

A čo budúcnosť vašej značky? Aké máte vízie?

Naďalej chceme pokračovať vo výrobe puzdier z karbónu, ktoré budeme postupne inovovať.  Taktiež by sme chceli naše produkty zaradiť do popredných miest luxusných doplnkov z karbónu. Robíme všetko preto aby naša značka napredovala a dostala sa do povedomia väčších más ľudí.




Čím sú vaše puzdra CARBON1 výnimočné?

Predovšetkým, naše puzdra majú moderný dizajn, ktorý zapadá do dnešného štýlového sveta plného vychytávok. Taktiež je naše puzdro odolné voči RFID krádežiam, čo je asi tá najväčšia výhoda. Kreditné karty sú chránené voči krádežiam, čo je celkom bežné. Mnoho zákazníkov sa obrátilo po takýchto incidentoch práve na nás, keďže vedia, že my podobným problémom vedieme predchádzať.