01.07.2018

Kráľovská značka šperkov Royal's Gold a jej príbeh

Najvyššia kvalita pozlátených šperkov overená zlatníkmi. Taká je značka šperkov Royal's Gold, ktorej jedným z cieľov je ponúkať najlepší zákaznícky servis. Ciele a vízie značky sú taktiež obdivuhodné. Viac sa dočítate v rozhovore s majiteľom tejto značky.

 Ako vznikol nápad, vytvoriť si vlastnú značku šperkov?

Nápad založiť si vlastnú značku šperkov mi v podstate vnukol Peter. Po tom, čo som ho dlhšie sledoval na Instagrame som sa rozhodol si zakúpiť jeho kurz. Šperky sa mi zdali ako vhodný produkt na začiatok, pretože svojou veľkosťou nevyžadujú veľký úložný priestor a myslím, že každá generácia bude mať záujem o šperky. Nemusím sa teda báť, že by zrazu po nich prestal byť dopyt.


Prečo si svoju značku pomenoval názvom – Royal’s Gold? Má to nejaký hlbší zmysel?

Názov značky mi dal pravdupovediac dosť zabrať. Chcel som vymyslieť názov, ktorý bude mať určitý nádych luxusu a zaujme potencionálneho zákazníka hneď ako ho započuje. Royal = kráľovský. A o to sa aj naša značka bude naďalej usilovať, aby do pár rokov bola naozaj kráľovská a nosili ju nielen bežní ľudia, ale aj celebrity z celého sveta.


Aké boli začiatky tejto značky a komunikácia s dodávateľmi?  

Začiatky ako pri všetkom neboli ľahké. Celé založenie značky od vymyslenia názvu, výberu šperkov, výberu obalového materiálu a riešenia veľa ďalších vecí trvalo približne rok.

Čo sa komunikácie týka s mojimi zahraničnými dodávateľmi, som nadmieru spokojný. Ľahko sa dá s nimi dohodnúť na všetkých detailoch, odpisujú veľmi rýchlo a vyhoveli všetkým mojim požiadavkám. Pri odbere väčšieho množstva šperkov sú ochotní baviť sa aj o nejakej zľave, poprípade o doprave zdarma.



Kde sú tvoje šperky vyrábané?

Moje šperky sú vyrábané v Japonsku. Zo začiatku som komunikoval cca s 5-6 výrobcami, ale po zaslaní vzoriek som výber zúžil na konečných 2 dodávateľov, s ktorými som doteraz v kontakte a od nich odoberám aj moje šperky.

Môžeme si byť istý, že tvoje šperky sú vyrobené z kvalitného materiálu?

Samozrejme, inak by som si ich nedovolil dať do predaja. Každý jeden šperk je pozlátený 18 alebo 24 karátovým zlatom. Aby som si bol na 100% istý, že dodávatelia hovorili pravdu, dal som si každý jeden šperk z ponuky skontrolovať zlatníkovi, takže o kvalitu sa naši zákazníci nemusia báť.




Výrobná a predajná suma sú naozaj veľký rozdiel. Dá sa na šperkoch slušne zarobiť?

Určite áno. Samozrejme, predajná cena nemôže byť premrštená a musí zodpovedať aj kvalite šperku. A dôležitejšie ako zárobok je, aby naši zákazníci boli spokojní a aby sa im naše šperky dobre nosili.

V čom si odlišný od konkurencie a prečo by si ľudia mali zakúpiť práve šperky značky Royal’s Gold?

Naše šperky sú vyrábané v obmedzenom množstve 99 kusov. Keď sa daných 90 kusov, ktoréhokoľvek šperku vypredá tak sa daný šperk nahradí novým typom a starý typ sa už v našom obchode nikdy neobjaví. Taktiež je každý jeden šperk zabalený v luxusnom balení spolu s certifikátom kvality a handričkou na čistenie šperkov.

Kde si môžu ľudia prezrieť tvoje produkty a zakúpiť si ich?

Doteraz sme naše šperky predávali cez Instagram, ale momentálne máme už spustený náš nový e-shop - www.royalsgold.com, kde si zákazníci môžu objednať naše šperky.

Využívaš sociálne siete ako spôsob reklamy?

Zo sociálnych sietí využívam hlavne Instagram. Momentálne to je podľa mňa sociálna sieť číslo 1! V blízkej budúcnosti plánujem nadviazať spoluprácu aj s nejakou slovenskou celebritou, ktorá by bola tvárou našej značky.

Ktoré z tvojich produktov sú najpredávanejšie?

Najpredávanejší je momentálne náramok Kleopatra. Nasledujú náušnice Montana, ale nezaostávajú ani ďalšie šperky.




 Aké vízie a plány má značka Royal’s Gold do budúcna?

Naša značka má samozrejme len tie najvyššie ciele! Momentálne sa chceme dostať do povedomia hlavne na Slovensku a v Českej republike, ale časom určite chceme expandovať minimálne do celej Európy. Najbližším cieľom pre našu značku je začať spolupracovať s nejakou slovenskou/českou celebritou ako som už v predošlej otázke spomínal.

 Ako hodnotíš kurz Diamondbrand? Jeho absolvovanie ťa nakoplo pri budovaní svojho biznisu a vlastnej značky?

Kurz DiamondBrand mi určite veľmi pomohol. Dovolím si tvrdiť, že bez neho by ma na 95% nenapadlo si vytvoriť vlastnú značku. Ďakujem tiež Peťovi, ktorý bol ochotný v prípade akejkoľvek otázky rýchlo odpovedať a poradiť. Kto ešte nemá kurz zakúpený určite neváhajte a kupujte.