11.06.2018

Úspešná značka náramkov z prírodných kameňov KENDRICK

Účastníci kurzu Diamondbrand si plnia sny o vlastnej značke. Náramky z prírodných kameňov značky Kendrick sú jedny z najžiadanejších na Slovensku a v Čechách. Prečítajte si rozhovor s dvomi ambicióznymi chalanmi, ktorý stoja za založením značky Kendrick. 


Ako zakladatelia značky sa nám predstavte a povedzte nám niečo o sebe.

    Zdravíme Vás, sme dvaja mladý a ambiciózny ľudia, ktorí menia sny na realitu. Volám sa Michal Pleša a spolu s mojim obchodným partnerom Robertom Oreškom sme založili úspešnú značku na predaj náramkov, ktoré predávame na Slovensku a v Českej republike. Spolupracujeme spolu už dlhšiu dobu, investujeme do rôznych projektov a založenie vlastnej značky sme brali ako výzvu.

Založili ste si značku náramkov Kendrick. Čo Vás k tomu viedlo?

S Robertom máme rozbehnutých niekoľko úspešných projektov ale od kedy sledujeme Petra na Instagrame sme sa začali zahrávať s myšlienkou založenia vlastnej značky. Tento druh biznisu nám v našom portfóliu chýbal. Zakúpili sme si kurz DIAMONDBRAND, stretli sa s Petrom a boli sme pevne rozhodnutý. Kurz splnil naše očakávania a dal nám dostatok informácií o tom ako založiť vlastnú značku.

Nebáli ste sa neúspechu, alebo naopak, išli ste do toho s nadšením?

    Ako som už spomínal, spolupracujem s mojim obchodným partnerom Robertom už dlhšiu dobu a neúspechu sme sa nebáli, pretože máme rozbehnutých viacero projektov, kde máme svojich klientov, ktorí sú s našimi službami spokojný a vedeli sme, že ak prinesieme na trh niečo nové, napríklad z oblasti módy (tým máme na mysli našu značku náramkov Kendrick) tak sa to bude ľudom páčiť a získame ďalších nových zákazníkov. Práve preto sme išli do budovania našej vlastnej značky šperkov s nadšením a vidíme, že sa nám táto investícia vyplatila a už dnes máme stovky spokojných zákazníkov po celom Slovensku a Česku. 

Spomedzi všetkých dostupných produktov ste si vybrali náramky. Prečo?

Možnosť založenia vlastnej značky náramkov sme zvolili práve preto, lebo sa nám to zdalo to najlepšie riešenie z daných možností. Náramky predsa nosí po celom svete veľa ľudí, a na Slovensku a v Českej Republike sa to podľa nás stáva čím viac tým rozsiahlejší trend. Predsa naše druhy náramkov vyrobené z čisto prírodných materiálov a kameňov, ktoré sú vhodné ako pre ženy tak aj mužov sa hodia či už ako doplnok na každodenné nosenie alebo aj ako módny doplnok na rôzne významné príležitosti.

Ako prebiehal dizajn stránky, výber produktov a ďalších vecí, ktoré boli dôležité v začiatkoch značky Kendrick?

    V kurze DIAMONDBRAND sme našli všetko potrebné od dodávateľov náramkov až po dodávateľov obalov, a rôznych reklamných produktov. Dnešná doba je doba inovácií a jednoduchostí a preto aj náš e-shop www.kendrick.sk, sme museli vymyslieť tak, aby bol jednoduchý pre nakupovanie a hlavne prehľadný. To sa nám aj podarilo a odozva na to je veľmi pozitívna. Následne sme zvolili produkty podľa toho, čo má momentálne najväčší dopyt na trhu medzi mladými ľuďmi. Potom sme zvažovali rôzne materiály a ako najlepšia možnosť sa nám zapáčila značka vlastných náramkov z prírodných, lávových a rôznych liečivých kameňov. Naše náramky sú vyrobené z čisto prírodných kameňov, ako sú napríklad kameň tigrie oko alebo obsidián a mnoho ďalších prírodných materiálov, ktoré trh ponúka. 

Máte blízky vzťah k liečivým kameňom?

Vzťah k liečivým kameňom určite máme. Keď sme značku rozbiehali, tak nám náramky z liečivých kameňov chýbali medzi našimi produktami, ale keďže sme dosť často dostávali otázky od zákazníkov, že či budeme predávať aj náramky z liečivých kameňov, tak sme neváhali a pridali sme ich do nášho portfólia.  


 

"Našim poslaním a víziou je, aby sa naši zákazníci cítili s našimi produktami a službami čo najlepšie a aj preto naša značka ponúka produkty, ktoré sú pre každého dostupné."


Aké predajné kanály používate?

Medzi naše predajné kanály patrí hlavne Instagram a Facebook kde máme vyše 1 000 spokojných členov, ktorí nám dôverujú a sú s našimi produktami veľmi spokojní a takisto sme začali klásť väčší dôraz na Google reklamu. Ďalej využívame aj na predajné kanáli Shopify a podobne. Taktiež máme zmluvných partnerov na Slovensku a v Českej republike, ktorí predávajú naše produkty v rôznych kamenných predajniach a majú ich umiestnené vo svojich e-shopoch. Spolupracujú s nami formou dropshippingu.

Na stránke www.kendrick.sk môžeme vidieť zatiaľ len čisto náramky. Máte v pláne pridať aj ďalšie produkty?

Naše náramky sa predávajú, čo sme veľmi radi a plánujeme množstvo noviniek, ktoré budeme pridávať postupom času, takže zatiaľ neprezradíme. Ale máte sa určite na čo tešiť ;) 

Obaly v podobe krabičiek neodmysliteľne patria ku šperkom. Podľa čoho ste zvolil ich dizajn? 

Logo našej značky KENDRICK sme mali už dlhšie vyrobené a dizajn krabičiek a potlač sme riešili cez dodávateľov z kurzu DIAMONDBRAND. Dodávateľ mal množstvo veľkostí, tvarov, farebných prevedení, takže bolo z čoho vyberať. Zvolili sme jednoduchosť a luxus.



Sú nejaké novinky, ktoré môžeme v najbližšej dobe očakávať?

Novinky môžete očakávať čoskoro. Ďalej vytvárame provízny systém, kde budeme potrebovať množstvo predajcov a chceme sa zaradiť medzi najväčšie e-shopy na Slovensku a v Českej republike v predaji šperkov.

Čo by ste odkázali ľuďom, ktorý váhajú či začať podnikať a založiť si svoju značku?

Nebojte sa začať pracovať na niečom vlastnom, ak si chcete splniť sny a začať pracovať na sebe a budovaní svojej miliónovej značke jednoducho sa nevzdávajte a choďte si za tým a makajte na svojich snoch! Tvrdá práca a odhodlanie sa vypláca.